انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

برق خورشیدی تولیدی مشترکین به صورت تضمینی خریداری می شود


به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان محمد مصطفی نجفیان با اشاره به توافق سازمان انرژی های نو در راستای انعقاد قرارداد برق تولید شده از نیروگاه های خورشیدی و بادی با مشترکین برق افزود: این شرکت آماده انعقاد قرار داد خرید با مشترکین خانگی متقاضی احداث نیروگاه های تجدید پذیر است.
وی حداکثر ظرفیت پیش بینی شده برای تولید انرژی خورشیدی از مشترکین برق استان 100 کیلو وات عنوان کرد و گفت: هر مشترک تا سقف قدرت انشعاب خود می تواند به احداث نیروگاه خورشیدی اقدام کند.
وی اظهارکرد: بر اساس ابلاغ مصوبه وزیر نیرو نرخ خرید برق برای نیروگاه های کمتر از 20 کیلو وات، برای هر کیلو وات ساعت انرژی تولیدی هشت هزار ریال و برای نیروگاه های بالاتر از 20 کیلو وات تا سقف 100 کیلو وات هفت هزار ریال به ازای هر کیلو وات ساعت انرژی است.
وی سرمایه گذاری در بخش انرژی خورشیدی با توجه به شرایط پیش بینی شده مقرون به صرفه دانست و افزود: براساس برآوردهای انجام شده و با توجه به شرایط محیط و کیفیت و نحوه بهره برداری از تجهیزات، زمان بازگشت سرمایه سه تا چهار سال است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان هزینه ساخت هر کیلو وات انرژی خورشیدی 50 الی 60 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: انرژی خورشیدی می تواند زمینه مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی باشد.
نجفیان افزود: تاکنون چندین مشترک به منظور سرمایه گذاری به شرکت توزیع و شهرستان های تابعه مراجعه کرده اند و با بررسی شرایط لازم زمینه انعقاد قرار داد فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون شرایط و تسهیلات لازم برای مددجویان کمیته امداد جهت احداث نیروگاه های خورشیدی فراهم شده است، گفت: امید است در راستای ایجاد در آمد پایدار و توسعه فرصت های شغلی مددجویان در آینده شاهد ورود مددجویان به موضوع تولید انرژی خورشیدی باشیم.
وی افزود: در سال جاری در 2 مرحله تعداد 120 واحد نیروگاه خورشیدی پنج کیلو واتی با استفاده از اعتبارات کمیته امداد امام خمینی (ره) برای مددجویان تحت پوشش در قالب طرح برکت آفتاب مصوب شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را گسترش استفاده از انرژی های نو در سطح کشور عنوان کرد و گفت: کردستان از حیث شرایط اقلیمی و جغرافیایی از شرایط مناسبی جهت احداث نیروگاه های خورشیدی برخوردار است.
نجفیان ابراز امیدواری کرد با ورود بخش خصوصی به موضوع تولید انرژی های نو و پاک شاهد توسعه استفاده از انرژی های پاک در استان باشیم.
وی بخش تولید انرژی خورشیدی و بادی را یکی از زمینه های جذاب و سود آور برای سرمایه گذاران عنوان کرد و گفت: فعالان بخش خصوصی می توانند در این بخش فعالیت های چشمگیری داشته باشند.


تبدیل گاز دی اکسید کربن به اتانول

ه
تبدیل گاز دی اکسید کربن به گاز اتانول

دانشمندان آمریکایی به تازگی به روشی کم هزینه و کارآمد برای تبدیل گاز دی اکسید کربن که یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا و پدیده گرم شدن جهانی است، به گاز اتانول دست یافته اند. گاز اتانول سوختی پاک و پر مصرف ترین سوخت زیستی در جهان است.

به گزارش کلیک، دانشمندان آمریکایی به تازگی عنوان کرده اند که آن ها به طور تصادفی به وجود روشی اقتصادی و کارآمد برای تبدیل گاز دی اکسید کربن که یکی از دلایل اصلی پدیده گرم شدن جهانی است، به یک سوخت پاک یعنی اتانول پی برده اند. این روش می تواند به راهی برای دست یافتن به یک منبع جدید انرژی تجدید پذیر و پاک تبدیل شود.

این محققان آمریکایی ماه گذشته اعلام کردند که آن ها به صورت تصادفی موفق به ایجاد کاتالیستی (مبدلی برای تبدیل گازهای سمی و مضر به ترکیباتی بی خطر) شده اند که می تواند گاز دی اکسید کربن را بدون استفاده از مواد کمیاب و گران قیمتی همچون پلاتین به میزان بالایی از اتانول تبدیل کند.

اتانول گازی است که از محصولات طبیعی مانند شکر و ذرت تولید می شود و پر مصرف ترین سوخت زیستی در سراسر جهان است.

بسیاری از کشورها مانند آمریکا و چین در حال کاهش مصرف سوخت های فسیلی و تلاش برای افزایش سوخت های زیستی هستند؛ زیرا سوخت های فسیلی دلیل اصلی افزایش گازهای مضر و پدیده تغییر اقلیم هستند.

طبق گفته های این محققان، ذرات موجود در عنصر کربن و فلز مس و همچین گاز نیتروژن و جریان الکتریسیته باعث ایجاد یک واکنش شیمیایی می شود که می تواند دی اکسید کربن را به راحتی به اتانول تبدیل کند.

محققان مدت ها تلاش کردند تا به یک سری واکنش های شیمیایی جدید دست پیدا کنند که بتوانند از طریق آن ها گاز دی اکسید کربن را که به دلیل مصرف سوخت های فسیلی به وجود می آیند،  به یک سوخت پاک تبدیل کنند. آن ها سرانجام موفق شدند به روشی دست پیدا کنند که روشی کم هزینه و کارآمد برای تولید گاز اتانول است.

سرپرست این گروه تحقیقاتی اذعان کرد: “ما موفق شدیم گاز دی اکسید کربن را که یک گاز بی مصرف و مضر  است و از مصرف سوخت های فسیلی به وجود می آید، به پرمصرف ترین سوخت زیستی پاک در جهان یعنی اتانول تبدیل کنیم”.

اگر چه فرایند تبدیل گاز دی اکسید کربن به گاز اتانول با استفاده از یک کاتالیست فرایند دشوار و پیچیده ای بود، اما نتیجه واقعاً شگفت انگیزی داشت.

محققان در حال انجام آزمایشاتی برای یافتن روشی هستند که بتوانند گاز دی اکسید کربن را با استفاده از روش مذکور به صورت گسترده و در مقیاس صنعتی به گاز اتانول تبدیل کنند.

فرایندی که در این فناوری به کار گرفته می شود می تواند با دیگر منابع انرژی تجدید پذیر و پاک مانند انرژی خورشیدی و انرژی باد ترکیب شود و استفاده از این انرژی ها را کارآمدتر کند.

انرژی برق مازاد بر مصرف تولید شده توسط انرژی خورشید و باد، غالبا پس از ذخیره شدن در باتری ها از بین می رود.

محققان به بیان این مطلب پرداختند که با استفاده از فناوری جدید ایجاد شده می توان از برق مازاد بر مصرف، برای تولید گاز اتانول به منظور تأمین نیروی تاسیسات و توربین های خورشیدی در زمان کافی نبودن قدرت انرژی خورشید یا باد، استفاده کرد؛ بنابراین این فناوری می تواند برای ایجاد توازن شبکه ای که انرژی آن توسط انرژی های تجدید پذیر ناپایدار و متغیر تأمین می شود، مورد استفاده قرار گیرد.

یکی از محققانی ارشد و متخصص در زمینه سوخت های مختلف به بیان این مطلب پرداخت که فناوری جدیدی که توسط این محققان ایجاد شده است، می تواند گامی بزرگ برای ایجاد یک سیستم انرژی کارآمد با تولید میزان کمی از گاز دی اکسید کربن باشد.

محققان در حال انجام مراحل اولیه ایجاد صنعت جدیدی برای تولید فراورده های شیمیایی هستند که پایه و اساس فعالیت آن گاز دی اکسید و الکتریسیته است. با کمک این فناوری می توان صنایعی را ایجاد کرد که هیچ گاز دی اکسید کربنی بر اثر فعالیت آن ها تولید نشود.

ایجاد چنین فرایند مفیدی برای کاهش میزان آلودگی هوا نیازمند دسترسی به میزان زیادی از برق تولید شده توسط انرژی های پاک است؛ اما برای تحقق یافتن این هدف، هنوز باید کارهای زیادی انجام داد.